30 aprilie, 2013

Ziua Internaţională a Dansului sărbătorită ieri şi la Calafat...in exclusivitate doar pe Actualitatea Calafeteana -VIDEO

  VIDEO






Ziua de 29 aprilie marchează la nivel mondial, Ziua Internaţională a Dansului. În 1982, Institutul Internaţional de Teatru (ITI), prin Comitetul Internaţional al Dansului (CID), a hotărât ca, în fiecare an, pe 29 aprilie, să se sărbătorească Ziua Internaţională a Dansului. Intenţia Zilei Internaţionale a Dansului şi a mesajului său este să îi aducă laolaltă, în această zi, pe toti cei interesaţi de dans, să sărbătorească această formă de artă şi să-i dezvăluie universalitatea, să depăşeasca toate barierele politice, culturale, etnice şi să aducă împreună oameni în pace şi prietenie printr-un limbaj comun.
La Calafat, în premieră, doamna Sorina Dumitraşcu, profesoară pe disciplina educaţie plastică, a pregătit un spectacol de muzică şi dans modern în Centrul Civic al municipiului Calafat. Începând cu ora 20.00, cei prezenţi au avut bucuria de participa la o demonstraţie de dans susţinută de elevii cei mai talentaţi ai şcolilor generale şi liceelor din Calafat. Mesajul artistic a fost receptat, iar calafetenii care au dat curs invitaţiei au avut plăcerea de a petrece o seară minunată pe ritmuri de dans modern. “Copiii au cea mai mare bucurie atunci când dansează sau ascultă muzică , se simt liberi şi mult mai apropiaţi unul de celălalt, şi poate ăsta este cel mai mare câştig - comunicarea sută la sută reală, fără tastatură şi mouse” ne-a declarat la încheierea manifestării, doamna Sorina Dumitraşcu.

27 aprilie, 2013

SENZATIONAL!!!!Reporterii “Actualitatii Calafetene” au surprins vineri, 26 aprilie, imagini socante cu o vila care a ars in Craiova -VIDEO








Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au internvenit cu patru autospeciale pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o construcţie cu parter, două etaje şi mansardă situată pe strada Gârleşti din municipiul Craiova. La sosirea echipajelor de intervenţie, flăcările cuprinseseră etajul 1, etajul 2 şi mansarda imobilului. In cele din urma asa cum veti vedea focul a distrus toata cladirea. Reprezentanţii ISU Dolj au precizat că după stingerea incendiului se vor face cercetări pentru a se stabili cauza izbucnirii acestuia.

23 aprilie, 2013

ŞOC ÎN LUMEA POLITICĂ!!!!Previziunile “Actualităţii Calafetene “ s-au adeverit. Preşedintele PSD Dolj, domnul Ion Prioteasa, şi-a dat demisie din fruntea partidului. Claudiu Manda este noul preşedinte al PSD DOLJ.


Claudiu Manda


Presedintele Consiliului Judetean Dolj, Ion Prioteasa, si-a anuntat astăzi, demisia din functia de lider al organizatiei PSD Dolj, motivând “neîntelegerile si disfunctionalitatile care au slabit unitatea echipei din filiala”, transmite MEDIAFAX.
“Doresc ca nimeni sa nu lege demisia mea din functia de presedinte al PSD Dolj de rezultatul alegerilor de la Congresul partidului. A fost o competitie si, asa cum am spus-o înainte de a ma înscrie în cursa, fiecare dintre cei care si-au depus candidatura merita sa câstige”, a spus Prioteasa.
El si-a motivat demisia invocând “neîntelegeri si disfunctionalitati care au slabit unitatea filialei”.
La Congresul PSD de sâmbata, Prioteasa a candidat pentru un nou mandat de vicepresedinte al PSD, însa nu a obtinut suficiente voturi, clasându-se din păcate pe ultimul loc.
Ion Prioteasa a câştigat şefia PSD Dolj în anul 2008, după opt ani în care a ocupat funcţia de preşedinte executiv. Potrivit statutului, până la organizarea de alegeri, şefia partidului va fi asigurată de Claudiu Manda, preşedinte executiv.


22 aprilie, 2013

Ion Prioteasa la un pas de demisie din fruntea PSD Dolj.Clasarea pe ultimul loc la Congresul PSD a Preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj anunţă o nouă generaţie -scurtă analiză politică


În toata cariera politica a domnului Ion Prioteasa, Congresul Extaordinar al PSD desfăşurat de curând a fost cel care a pus bomboana pe colivă. Clasarea actualului Preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj , Ion Prioteasa, pe ultimul loc pentru funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional al PSD a însemnat cea mai dureroasă palma data de partidul care l-a consacrat în viaţa publică. Acesta a reuşit contraperformanţa de a strânge cu puţin peste 600 de voturi în timp ce penultimul clasat, deputatul Cristian Rizea a adunat cu peste 200 de voturi mai mult ca actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj.

De ce această situaţie?

Cu siguranţă electoratul PSD îşi doreşte o schimbare care sa ducă la retragerea din funcţiile principale de conducere a generaţiei ce aparţine lui Ion Iliescu sau Ion Prioteasa. Orice partid are nevoie la un moment dat de oamenii noi, care să se plieze pe noua societate conturată de U.E. Din fericire, noua generaţie, în frunte cu Victor Ponta, Lia Olguţa Vasilescu sau  Caludiu Manda, vine cu forţe proaspete făcându-şi loc pe podiumul politicii actuale, bazată fără discuţie pe alte principii şi mentalităţi noi. Schimbarea este fără îndoială un semn al evoluţiei şi al redefinirii clasei politice , o condiţie de bază a supravieţuirii. Politica nu poate trăi din amintiri şi nostalgii. Noua generaţie este din ce în ce mai activă cerându-şi drepturile care i se cuvin. Nu ar fi rău , făcând o comparaţie, ca şi la nivel local să se realizeze acest lucru.


Ce va urma?

Presa craioveană relata înainte de vot că Prioteasa va lua oarecum în calcul și eşecul. Declaraţia domniei sale e concludentă, lăsând să se înţeleagă că  într-un viitor apropiat poate urma chiar şi o demisie din fruntea PSD Dolj: „Sigur că aceste lucruri care s-au petrecut au mai slăbit din forța organizației noastre și nu te mai poți duce de fiecare dată pe poziția pe care o aveai altă dată pentru că lucrurile acestea se fac în echipă. Ce se va întâmpla? Vor fi niște decizii pe care va trebui să le iau personal și mi le asum în totalitate și acestea vor fi în cursul săptămânii viitoare în funcție de rezultatul pe care îl obținem astăzi”, a declarat Ion Prioteasa.

Această declaraţie ne arată clar că există o acceptare sau mai degrabă o resemnare a domnului Ion Prioteasa care a înţeles după acest test dat în faţa partidului că vremea domniei sale a trecut sau dacă nu, e aproape de ultimul act. Poate cel mai important lucru în viaţă este acela de a ştii când trebuie să faci pasul înapoi pentru ca oamenii să te păstreze în memorie doar ca învingător.

Un bărbat din Segarcea a fugit în Italia să scape de puşcărie, dar a fost prins şi extrădat



Un doljean de 35 de ani a ajuns în arestul IPJ Dolj, în cursul zilei de vineri, fiind prins de autorităţile italiene în Milano şi trimis acasă. Bărbatul, din Segarcea, a fost dat în urmărire internaţională în iunie 2012, întrucât pe numele lui fusese emis mandat de arestare preventivă în lipsă pentru distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri, în urma unui scandal provocat în ianuarie 2012 împreună cu alţi trei bărbaţi, arestaţi şi ei. Sâmbătă, doljeanul a fost prezentat Tribunalului Dolj, care a confirmat mandatul emis pe numele său.
 
Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în cursul zilei de vineri, a fost extrădat din Milano, Italia, inculpatul Leon Guţă, de 35 de ani, din Segarcea, pe numele căruia Tribunalul Dolj a emis în lipsă un mandat de arestare preventivă, în luna ianuarie 2012, pe o perioadă de 29 zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Leon Guţă era urmărit la nivel naţional din luna ianuarie 2012 şi internaţional din luna iunie a aceluiaşi an, iar în decembrie 2012 pe numele acestuia a fost emis de Judecătoria Segarcea şi mandat de executare a pedepsei privative de libertate, fiind condamnat la 3 ani închisoare pentru distrugere, lovire si ultraj contra bunelor moravuri.
În cursul zilei de sâmbătă, Leon Guţă a fost prezentat judecătorilor Tribunalului Dolj, care au confirmat începerea executării mandatului de arestare preventivă nr. 4/13.01.2012 pentru o perioadă de 29 de zile, bărbatul fiind introdus în arestul IPJ Dolj.

                                                                           sursa: Cuvantul Libertatii

17 aprilie, 2013

O bătrână de 77 de ani din comuna Desa a decedat ieri într-un incendiu. A vrut să curăţe curtea de vegetaţia uscată şi a fost mistuită de flăcări



Reprezentanţii ISU Dolj au fost anunţaţi, ieri după-amiază, în jurul orei 15.00, că în comuna Desa a izbucnit un incendiu la vegetaţie uscată. La faţa locului a ajuns un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Calafat, fiind solicitată, ulterior, şi o echipă de prim-ajutor. Asta pentru că, în zona afectată de incediu – aproximativ 1.500 metri pătraţi de vegetaţie uscată şi trestie – a fost găsită, decedată şi o femeie, stabilindu-se că este vorba despre Natalia Posmac, de 77 de ani din localitate. Din primele cercetări ale pompierilor, se pare că femeia a vrut să cureţe terenul pe care îl avea în spatele curţii de vegetaţia uscată, i-a dat foc, însă vântul a direcţionat flăcările către o anexă. A încercat să stingă focul însă a fost cuprinsă de vâlvătaie. „Echipajul ajuns la faţa locului a constatat că este vorba despre un incendiu de vegetaţie uscată, care a afectat o suprafaţă de aproximativ 1.500 metri pătraţi, în zonă fiind descoperit şi cadavrul unei femei de 77 de ani. Din primele verificări se pare că persoana în cauză a declanşat incendiul, pentru a curăţa terenul, însă a fost surprinsă de flăcări”, a declarat mr. Florin Cocoşilă, ofiţer de presă al ISU Dolj.