29 martie, 2013

Şedinţa Consiliului Local Calafat. PSD s-a opus angajării a 250 de zilieri - Video în exclusivitate pe Actualitatea Calafeteană


Vineri, 29 martie, a avut loc Şedinţa Ordinară a Consiliului Local Calafat. Pe ordinea de zi s-au aflat 16 proiecte care în urma votului consilierilor au primit în totalitate aviz favorabil fiind aprobate. Doar două proiecte au fost contestate de către consilierii PSD care nu au votat bugetul pentru cei 250 de zilieri şi dărâmarea unor clădiri vechi aflate în administraţia Liceului Agricol şi trecute în urmă cu puţin timp sub cea a Primăriei Calafat. Clădirile, aşa cum arată şi avizul specialiştilor în construcţii au fost încadrate ca ruine ceea ce rezultă clar că nici măcar materialele recuperate nu trebuie folosite la realizarea altor lucrări deoarece nu prezintă garanţie. Se impune aşa cum a afirmat şi Primarul Mircea Guţă, demolarea, intenţionându-se ca în viitorul apropiat să se construiască un azil pentru bătrâni pe fonduri europene. Refacerea acestor clădiri ruinate lor ar implica fără discuţie costuri uriaşe iar lucrarea nu ar respecta parametrii ceruţi de specialişti. Referitor la cei 250 de zilieri , consilierii PNL, PDL şi PPDD au votat favorabil, în timp ce consilieri PSD au votat împotrivă. Cu toate acestea, datorită majorităţii, proiectul a fost aprobat.
Tot aici a fost desemnat şi Preşedintele de Şedinţă pentru următoarele 3 luni, fiind votat domnul Liviu Paşca (PNL). Consilierii au luat act şi de alegerea delegaţilor săteşti pentru Basarabi- domnul Roşu Alexandru şi pentru Golenţi- domnul Alin Nistorescu.

VIDEO 

28 martie, 2013

Spectacol folcloric extraordinar susţinut la Casa de Cultură Calafat -astăzi, 28 martie - VIDEO

În această seară, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură din Calafat, a avut loc un spectacolul folcloric intitulat „Oltenaşii joacă bine”. Au evoluat în aplauzele publicului  Ansamblul folcloric „Oltenaşii” Basarabi,  Formaţia de dansuri „Flori din Poieniţă” a Primăriei Poiana Mare şi a Şcolii de Arte „Cornetti” Craiova, susţinută de primarul Marin Vintilă şi Formaţia de dansuri a Primăriei Ghidici, ansambluri coordonate şi pregătite de Camelia Răboveanu.  Doi  interpreţi consacraţi, Mihaela Jianu şi Marius Măgureanu, au susţinut un recital pentru publicul calafetean. Sala “Marin Sorescu” a Casei de Cultură Calafat a fost neîncăpătoare pentru cei peste 150 de iubitori ai muzicii populare, dornici de a  revedea jocurile şi dansurile olteneşti. Prezentatorul spectacolului , domnul Dan Vană, a mulţumit primarului Municipiului Calafat, Mircea Guţă pentru implicarea în acest gen de activităţi şi a felicitat  primarii comunelor Poiana Mare şi Ghidici care au dat o şansă copiilor şi tinerilor să-şi cunoască folclorul şi tradiţiile. Nu în ultimul rând a fost felicitată doamna Camelia Răboveanu, cea care a reuşit să pună în scenă întregul spectacol. Aşa cum am aflat de la organizatori, anul acesta, pe data de 1 iunie, Ansamblul Oltenaşii Basarabi va împlini 14 ani de la înfiinţare, ani frumoşi în care tinerii dansatori au urcat pe scenele importante ale capitalelor   europene. Pe această cale şi noi, cei de la redacţia Actualităţii Calafetene, le dorim cât mai mulţi ani de activitate şi spectacole în întreaga lume.   

VIDEO 

Prima parte 


A doua parte





Doi hoţi de fier vechi au fost prinşi ieri în satul Moţăţei Gară


Poliţiştii Secţiei 9Poliţie Rurală Cetate i-au prins ieri în flagrant pe C. Marius, de 35 de ani, din Giurgiu, şi P.Vasile de 44 de ani, din Cîmpulung, Argeş, în comuna Moţăţei, sat Moţăţei Gară, Dolj, în timp ce furau componente din fier de la un cântar dezafectat, componente în greutate de 320 kg. 
Celor doi hoţi le-a fost întocmit dosar penal pentru furt calificat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat.

Spectacol folcloric, astăzi 28 martie, la Casa de Cultură Calafat



Astăzi, 28 martie, începând cu ora 18.00, la Casa de Cultură din Calafat va avea loc spectacolul folcloric „Oltenaşii joacă bine”. Pe scenă vor evolua Ansamblul folcloric „Oltenaşii” Basarabi,  Formaţia de dansuri „Flori din poieniţă” a Primăriei Poiana Mare, susţinută de primarul Marin Vintilă şi Formaţia de dansuri a Primăriei Ghidici, ansambluri coordonate şi pregătite de Camelia Răboveanu.  Evenimentul se bucură de prezenţa a doi invitaţi speciali, cunoscuţii interpreţi de folclor autentic oltenesc, Mihaela Jianu şi Marius Măgureanu, care vor susţine câte un recital pentru publicul calafetean. Intrarea este liberă.

vom reveni cu informatii si imagini de la spectacol