16 iulie, 2012

POLIŢIA CALAFAT NE INFORMEAZĂ


VIOL LA PISCU VECHI

În ziua de 8 iulie 2012, în jurul orei 15.00 G.A de 11 ani din comuna Piscu Vechi a fost acostat de T.S. de 17 ani , care sub ameninţare şi constrângere morală l-a condus pe minorul de 11 ani pe un teren agricol situat la marginea localităţii. Tânărul de 17 ani, T.S. a întreţinut raport sexual oral  cu numitul G.A. de 11 ani. Autorul a fost reţinut 24 de ore, fiind emis şi un mandat de arestare  de către Tribunalul Dolj pe o perioadă de 19 de zile pentru săvârşirea actului de viol conform art. 197 alin. 3. Din probatoriu administrativ s-a dovedit săvârşirea actului de viol.



SCANDAL LA POIANA MARE CU SAPĂ ŞI RANGĂ

În ziua de 17 iulie 2012, la ora 21.30, între V.C. de 34 de ani  şi B.M. de 43 de ani, ambii din comuna Poiana Mare, a avut loc un conflict spontan care a degenerat în violenţe. Numitul V.C. a pătruns fără drept în locuinţa lui B.M. având asupra sa o sapă şi o rangă metalică. După ce a forţat poarta de acces a gardului împrejmuitor , numitul V.C. l-a agresat pe B.M. producându-i răni la nivelul membrelor superioare şi la nivelul craniului. Cel agresat a fost transportat la Spitalul Municipal Calafat unde s-a stabilit diagosticul, TCC (traumatism cranio-cerebral), amputaţie falangă distală polis la mâna dreaptă şi traumatism toracic drept, cu propunere de prezentare la IML (Institutul de Medicină Legală). Judecătoria Calafat a emis mandat de reţinere de 30 de zile pentru ultraj contra bunelor moravuri , tulburarea ordinii şi liniştii publice şi violarea domiciliului pe timpul nopţii înarmat (cu sapă şi rangă metalică).

06 iulie, 2012

În exclusivitate pe Actualitatea Calafeteană: ACCIDENT GRAV LA POIANA MARE



Joi, 5 iulie, la ora16.40, a avut loc un grav accident de circulaţie în comuna  Poiana Mare, pe DJ 555 (Poiana Mare-Desa) care s-a soldat cu două victime. În scurt timp Brigada Poliţiei Rutiere Calafat s-a deplasat la locul accidentului. Doi minori, Ş.I. de 12 ani şi M.C. de 14 ani, care se deplasau pe carosabil pe banda dreaptă, au fost loviţi în plin de I.G. din Poiana Mare în vârstă de 19 ani care conducea un autoturism Dacia 1307 cu numărul de înmatriculare DJ 06 LDF. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului, fiind reţinut la o oră după eveniment. El avea o concentraţie de 0,97 g/l alcool pur în aerul respirat, fiindu-i totodată luate şi probe biologice. Elevul Ş.I. de 12 ani a suferit leziuni grave, având în primă fază diagosticul fractură bază craniu . Tânărul şofer  I.G. a fost reţinut cu propunere de arestare preventivă, deoarece a condus sub influenţa băuturilor alcoolice şi a părăsit locul accidentului.

GRUPURI INFRACŢIONALE DESCOPERITE DE POLIŢIA CALAFAT



Lucrătorii Poliţiei Calafat au reuşit să identifice un grup infracţional alcătuit din şase membrii cu vârste între 14 şi 20 de ani care au dat mai multe spargeri pe raza Mun. Calafat. Cei şase au sustras în perioada aprilie-iulie  bunuri în valoare de aprox. 50.000 lei (500 milioane lei vechi). În urma acestor reţineri au fost soluţionate 14 dosare penale cu autor necunoscut.

AL DOILEA GRUP

 Pe data de 5 iulie, au fost trimişi în judecată alţi trei inculpaţi aparţinând altui grup infracţional care a dat 8 spargeri în perioada lunilor martie, aprilie şi mai. Ambele reţele infracţionae s-au orientat către obiectele metalice şi electrice constând în :motoare, componente din fier, aparate de sudură, bormaşini, polizoare, componente instalaţii pentru forat fântâni, acumulatori, motosapă,  atomizor, pompă de irigat. Şi în acest caz dauna creată este de peste 50.000 lei. În ambele cazuri hoţii au intrat prin forţarea uşilor şi tăierea lacătelor cu un cleşte special.

 
POLIŢIA MUNICIPIULUI CALAFAT VĂ RECOMANDĂ
Să vă asiguraţi bunurile , în mod deosebit cele aflate în gospodăriile anexe, situate la periferia sau în afara oraşului







05 iulie, 2012

PIAŢA INDUSTRIALĂ CALAFAT... pe ultima sută de metri

În maxim o lună şi jumătate Calafatul va avea o piaţă industrială modernă care va beneficia de toate utilităţile care se impun şi în acord cu normele în vigoare ce reglementează acest tip de comerţ. Din date pe care le avem, construcţia s-a realizat în proporţie de 60 %. S-a folosit ca material de protecţie izopanul cu efect termoizolant, susţinut pe un cadru metalic solid şi elastic, pentru a-şi păstra forma indiferent de schimbările de temperatură sau cele pricinuite de modificări ale solului.. Suprafaţa este de 600 mp, ceea ce va permite amenajarea a 40 de standuri pentru micii comercianţi din Calafat.