31 august, 2011

Lucrări ale Primăriei Calafat





Reabilitarea străzilor din Calafat

De două săptămâni au început lucrările de plombare a tuturor străzilor din Municipiul Calafat. Prioritar a fost Bulevardul H.C.C. care pe tronsonul Liceul Independenţa-Cimtir era puternic afectat. Cei 1000 de metri cubi de asfalt achiziţionaţi de Primărie vor servi o parte la plombare iar o altă parte la asfaltarea a încă două de străzi. Vor fi refăcute în totalitate tronsonele străzilor Jiului şi N.Bălcescu delimitate de Bulevardele H.C.C. şi A.I. Cuza, afectate în special de tirurile care tranzitează oraşul. Conform datelor tehnice vor fi acoperiţi cu covor asfaltic 4000 mp.

Reabilitarea trotuarelor

În ultima perioadă o serie de trotuare din Calafat au fost refăcute în totalitate. După ce unele pavele au fost înlocuite, admistraţia locală a trecut şi la refacerea trotuarelor asfaltate, fiind vorba de cele aflate într-o fază înaintată de degradare. În acest sens vor fi reasfaltate trotuarele din faţa Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră, cele din zona Restaurantului O.K. şi din apropierea Sediului Electrica, pe tronsonul străzii 1 Decembrie între A.I.Cuza şi H.C.C.

A început reconstrucţia foişorului din grădina Debarcader.


De câteva zile au început lucrările de refacere a foişorului de la Debarcader. Noul foişor refăcut în totalitate va avea un aspect rustic urmând ca la intrare să fie montate două lampadare din fier forjat care vor crea o atmosferă interbelică aducându-ne aminte de serile în care cu zeci de ani în urmă fanfara oraşului aduna la fiecare sfârşit de săptămână sute de calafeteni dornici de a se relaxa aproape de valurile Dunării.

22 august, 2011

„ACTUALITATEA CALAFETEANĂ” MULŢUMEŞTE CELOR 100.000 DE CITITORI. CONCURS „ACTUALITATEA CALAFETEANĂ”


Actualitatea Calafeteană mulţumeşte tuturor celor care au avut încredere în colectivul de redacţie al ziarului. Pentru a mulţumi celor care au citit şi au comentat articolele, Actualitatea Calafeteană lansează un concurs de articole”ziaristul lunii”

REGULAMENT

1 Trimiterea unui comentariu unde sa fie specificat pentru concursul „ziaristul lunii” care poate deveni articol în numărul 4 al ziarului ce va cuprinde evenimentele lunii august şi care va apărea în prima săptămână a lunii septembrie.

2. Articolul trebuie să evite expresiile jignitoare sau atacurile la persoană.

3.Cei care vor să apară cu numele pot trimite direct pe adresa electronică a ziarului

20 august, 2011

Rezultatul final - CS Vişina Nouă-CFC Ghecon Lăpuşata(Dunărea Calafat) 5-1


PRIMA REPRIZĂ

După 45 de minute de foc „CFC Ghecon Lăpuşata”(Dunărea Calafat) era condusă cu 2-1 de „CS Vişina Nouă” . Cu toate că băieţii noştri au dominat prima parte a jocului rezultatul a fost în favoarea gazdelor. Ghinionul a făcut ca Burcă Ion de la Dunărea Calafat să înscrie un autogol . Golul pentru ai noştri a fost marcat de Afrem Silviu, după ce au ratat de trei ori, lovind bara, momente care ar fi putut schimba soarta primei reprize.

A DOUA REPRIZĂ

Din nefericire în a doua repriză gazdele au înscris încă trei goluri stabilind rezultatul final
„CS Vişina Nouă” - „CFC Ghecon Lăpuşata”(Dunărea Calafat) 5-1.


Un debut deloc fericit pentru echipa locală însă poate emoţiile primului meci în Divizia C au făcut ca rezultatul să fie cel afişat pe tabelă. Avem încredere că se poate mai mult şi suntem convinşi că acest lucru se va vedea de la meci la meci.



ŞEDINŢA EXTRAORDINARĂ A CONSILIULUI LOCAL CALAFAT DIN DATA DE 20.08.2011. Noi locuri de muncă la Primărie.


Astăzi a avut loc la ora 10.00 şedinţa Consiliului Local având pe ordinea de zi 11 puncte. Au fost aprobate 9 puncte şi respinse două. Primul punct respins fiind cel cu privire la evaluarea unei lucrări cadastrale pentru imobilul din Traian, numărul 52 si cel de-al doilea privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Calafat.

Vor mai fi angajaţi 100 de zilieri.

În şedinţa de azi s-a luat hotărârea ca pe o perioadă de 2 luni să funcţioneze în cadrul Primăriei o sută de muncitori sezonieri pentru care s-a alocat suma de 200.000 lei adică 100.000 de lei pe lună. Aceştia vor fi distribuiţi după cum urmează:

-zone verzi= 20 de locuri

-străzi(prestări servicii)= 36 de locuri

-salubritate= 21 de locuri

-atelier mecanic= 15 locuri

-piaţă= 2 locuri

-garaj= 6 locuri

Fonduri pentru Clubul Sportiv „Independenţa”

A fost alocată suma de 10.000 lei clubului „Independenţa” având ca destinaţie acoperirea cheltuielilor necesare pentru deplasarea , cazarea şi masa sportivilor clubului pana la sfârşitul anului 2011, precum şi pentru cazarea şi masa sportivilor şi delegaţiilor oficiale ce se vor prezenta la Turneul Internaţional de Judo „Cupa Independenţa” din perioada 03-04 septembrie 2011.


De la şedinţă au lipsit liderul PDL Vasile Adelică şi consilierul PNL, domnul Liviu Paşca.

19 august, 2011

Mâine „Dunărea Calafat” va juca primul meci în Divizia C sub titulatura de „CFC Ghecon Lăpuşata”


Sâmbătă, 20 august la ora 18.00 echipa”Dunărea Calafat” va susţine primul meci în Divizia C, seria a IV-a, cu echipa de fotbal CS Vişina Nouă”. Chiar dacă va evolua cu numele de „CFC Ghecon Lăpuşata”, lotul este în totalitate al echipei Dunărea Calafat. În sezonul 2011-2012 echipa locală va juca cu titulatura „CFC Ghecon Lăpuşata” urmând ca în sezonul 2012-2013 să revină la numele de „Dunărea 1948 Calafat”, numărul 1948 reprezentând anul în care a luat fiinţă clubul. Pentru fani plecarea din Calafat se va face mâine la ora 12.00.

Ziarul Actualitatea Calafeteană este aproape de echipa Dunărea Calafat urmând ca mâine la ora 19.00 să comunicăm după prima repriză rezultatul parţial şi după 90 de minute pe cel final , la ora 20.00.

Investiţii la Clubul „Dunărea Calafat”




De două săptămâni au început lucrările de igienizare şi reabilitare a Clubului Dunărea Calafat. Camera albitrilor, vestiarele şi celelalte încăperi auxiliare vor fi termoizolate pe interior şi exterior dar şi igienizate pentru a se ridica la standardele cerute de Liga a treia de fotbal, Divizia C. În momentul de faţă în jur de 100 de juniori, copii sub 18 ani frecventează clubul Dunărea, fiind împărţiţi pe patru grupe de vârstă: 1999-2000; 2001-2003; 1997-1998; 1995, din care pe viitor vor fi selectaţi jucătorii pentru echipa mare. e O alegere bună pentru familiile calafetene care îşi încurajează copii să practice un sport. Pe viitor clubul Dunărea va avea şi alte discipline sportive noi care vor spori interesul tinerilor şi nu numai.

13 august, 2011

Foişorul de la Calafat va fi refăcut.













Luna aceasta, mai exact pe 23 august vor începe lucrările de refacere a foişorului de la debarcader. Aici cu peste 50 de ani în urmă la fiecare sfârşit de săptămână cânta “Fanfara 31 Dorobanţi”. Cu implicarea directă a viceprimarului Doru Mituleţu a fost găsită soluţia ca acest simbol al Calafatului să fie redat comunităţii. Pentru a fi în ton cu vechea construcţie firma care se va ocupa de acest proiect, SC.MA.Forest SRL , specializătă în construcţii de acest gen va construi un foişor realizat si finisat manual respectând parametrii tehnici şi estetici , cu un cost de 15.000 lei.. Materialul lemnos folosit pentru acest tip de construcţii se uscă natural fiind de cea mai bună calitate, lemnul fiind în prealabil lăcuit, băiţuit si tratat anti insecte si umezeală. Foişorul va fi redeschis aşa cum am aflat de la autorităţile locale tot cu o fanfară.

12 august, 2011

Dezinsecţie cu elicopterul la Calafat . Apicultorii sunt rugaţi să ia măsurile care se impun.



Astăzi la ora 14.30 pe stadionul Dunărea Calafat a aterizat elicopterul (imagine) care va face dezinsecţia pe raza Municipiului Calafat

În zilele de 12 şi 13 august, pe teritoriul municipiului Calafat se va desfăşura operaţiunea sezonieră de dezinsecţie, ne-a declarat Viceprimarul Doru Mituleţu, care a precizat că acţiunea este efectuată de un operatorul licenţiat pe aceste tipuri de operaţiuni. Dezinsecţia se realizează prin tratamente cu mijloace aeriene ,cu elicopterul (foto). Substanţele folosite sunt din grupelor III şi IV de toxicitate şi nu afectează plantele sau animalele, apicultorii fiind totuşi sfătuiţi ca, în aceste intervale, să limiteze zborul albinelor.De asemenea, populaţia, instituţiile şi agenţii economici sunt invitaţi să procedeze la acţiuni similare, astfel încât dezinsecţia să fie eficientă. În caz de vreme nefavorabilă (precipitaţii abundente sau furtuni), operaţiunile se vor decala.


Program de dezinsecţie

Vineri 12 august începând cu ora 19.30

Sâmbătă 13 august începând cu ora 07.30

04 august, 2011

Lucrări la Piaţa Centrală Calafat




Astăzi au început lucrările de reabilitare a faţadei Pieţei Centrale. Corpul de clădire din stânga pieţei va fi în totalitate refăcut. Tocăria veche va fi înlocuită cu termopan, fiind refăcut atât interiorul cât şi exteriorul. Etajul va fi împărţit în două zone destinate efectuării de activităţi comerciale şi care vor putea fi închiriate pe baza unui contract cu Primăria Municipiului Calafat. Costul termopanelor este de 275 milioane lei vechi adică 88 de euro pe metru pătrat. Un cost rezonabil mult sub cel al pieţei care ajunge şi la 160 de euro metru pătrat. Termopanele sunt tip oglindă cu protecţie solară şi nuanţă de stejar.

01 august, 2011

Piaţa Centrală din Calafat- un cuptor


Nu avem ce să spunem din punct de vedere estetic în ceea ce priveşte Piaţa din Calafat. Dacă luăm în calcul utilitatea şi minimul de confort ne dăm seama din prima clipă că lucrurile sunt puţin diferite. Vorbim aici de un acoperiş de culoare galbenă care nu te ajută deloc să-ţi cumperi hainele după culoare. Dacă te hotărăşti să cumperi un maiou alb trebuie să aibă o tentă gălbuie în piaţă sau ca să fii mai sigur ar fi mult mai indicat să iei produsul şi să-l probezi afară, pe trotuar, la lumina zilei. Ar trebui ca produsele să aibă obligatoriu două etichete, una cu preţul, iar alta cu precizarea culorii. A doua problemă delicată este căldura infernală pe timpul verii, datorită efectului de seră. Mulţi se plâng de acest lucru, dar comerciaţii nu ar trebui, fiindcă ei fac saună gratuit în perioada verii, în timp ce alte staruri de la TV plătesc bani grei pentru o oră de slăbit.