31 mai, 2011

S-a încheiat prima fază a Apocalipsei la Calafat. A dispărut scara mov.



Chiar dacă la început reprezentanţii PPR Calafat au fost iritaţi de articolul în care prezentam scara mov a fostei biblioteci municipale, în momentul de faţă lucrurile au intrat cât de cât pe făgaşul normalităţii. De două zile, celebra scară, a fost încadrată în linia cromatică a clădirii. Totuşi ar fi fost ideal ca înainte să fie şi puţin retuşată, însă din câte am înţeles întreaga clădire va fi renovată în viitorul apropiat, mai ales că peretele exterior din partea de vest a fost puternic afectat datorită degradării sistemului de preluare a apei. Cel puţin s-a făcut un pas fiind curăţat molozul care dădea o imagine urâtă mai ales că locaţia se află în centrul oraşului.

24 mai, 2011

HOŢIE SAU NU LA CALAFAT. NU MAI AVEM DREPTUL NICI LA APA DIN DUNĂRE. Calafetenii nemulţumiţi de Compania de Apa "Oltenia" SA. Reclamaţiile curg CA APA




Compania de Apa "Oltenia" SA a preluat, din anul 2009, Serviciul de utilitati publice din mai multe localitati din judetul Dolj. Este vorba de Bechet, Filiasi, Calarasi, Dabuleni, Bailesti, Calafat si Segarcea


Direcția Serviciului de Utilitate Publică (DSUP) s-a ocupat de captarea, tratarea, transportul și distribuția apei potabile pentru persoanele fizice din Calafat și agenții economici, fără a avea personalitate juridică fiind în subordinea Consiliului Local. În februarie 2010 a fost preluat integral de Compania de Apa "Oltenia" SA, care odată cu venirea în Calafat a început şi perioada de reclamaţii şi nemulţumiri. Este imposibil să mergi la sediul din Calafat de pe Gheorghe Doja şi să nu găseşti un calafetean nemulţumit sau o scară de bloc căreia i s-a imputat cel puţin 100-200 de metri cubi de apă ca pierderi.

Blocul B11 a plătit ce n-a consumat.

Cu câteva luni în urmă mai multe scări de bloc au fost puse să plătească sute de metri cubi de apă, compania motivând că sunt pierderi pe scară. La blocul B11 subsolul era uscat, curat, mai ales că în urmă cu ceva timp, un locatar îl amenajase ca spaţiu de locuit. Fără un strop de apă la subsol scara B 11, adică cei cu apometrele citite la zi au plătit în plus pentru aşa zisele pierderi.

FRAUDĂ SAU NU?

O bună perioadă de timp facturile la apă au venit fără index, apometrele erau citite aşa ca să fie , că de plătit plăteai cât cerea compania nu cât consumai. Mai multe decât atât cu costurile de epurarea şi canal, metru cub de apă a ajuns la peste 5 lei (50.000 lei vechi), ceea ce este inadmisibil. O familie normală cu minim patru membri, care păstrează regulile de igienă (duş, spălarea rufelor etc) consumă între 7 şi 10 metri cubi ceeea ce înseamnă că punând şi TVA-ul se duce la 70 de lei pe lună (700.000 lei vechi), o sumă colosală ţinând cont că este apă pe care o avem pe gratis din pământ sau de la Dumnezeu.

Reclamaţiile curg mai rău ca apa în Calafat.

Cu toate acestea reclamaţiile curg fără a se face nimic. Sunt personae care s-au plîns că udă în curte cu apa pe care o plătesc şi ca apă epurată. Păi domilor de la Apă Oltenia dacă stropesc şi apa ajunge în sol cum o puneţi la plată la canal şi epurare. Sunt zeci de reclamaţii iar Actualitatea Calafeteană va demara o anchetă pe această temă.

UNDE S-A INVESTIT?

Sediul din Blocul B9 din cartierul Cobuz arată ca după război, într-un apartament cu trei camere modest şi fără lux dar cu toate acestea preţurile la apă pentru calafeteani sunt ca la un hotel de patru stele. După sediul, Oltenia SA pare a fi ca acele companii fantomă gen Caritas sau FNI.

CINE ESTE DE VINĂ?

Foarte mulţi consumatorii acuză Primăria Calafat care a făcut posibilă această situaţie. Înainte de a fi preluat serviciul de apă, în Calafat se plătea la jumătate iar acum dublu, de parcă apa ar fi plată sau minerală. Cu toate acestea nimeni nu face nimic, iar cei de la parterul blocului din B9 unde compania îşi are sediul dau din umeri spunând că răspunzători sunt cei de la Craiova.

CAZUL PIERDERILOR INVOCATE DE COMPANIA DE APĂ "SA OLTENIA" SUNT PENALE SAU NU!


Cei peste 3000 de metri cubi imputaţi mai multor scări de bloc s-au pierdut conform datelor companiei. Cu toate acestea ei au fost taxaţi cu costurile de canal şi epurare incluse. Păi domnilor dacă s-au pierdut şi nu au ajuns în canal cum au fost epuraţi şi taxaţi la preţ maxim. Nu cumva e asta fraudă sau hoţie ordinară la drumul mare.


ACTUALITATEA CALAFETEANĂ, va cere toate pierderile invocate de companie din ultimele luni, şi va iniţia o campania de strângere de semnături a celor nemulţumiţi de serviciile societăţii OLTENIA SA. Cum a fost posibil ca staţia de pompare, staţia de epurare şi canalizarea care au fost construite cu banii calafetenilor să ajungă pe mâna unor afacerişti care nu au investit nimic dar adună taxe COLOSALE fără a face nici un efort.

Cu noile scumpiri vom ajunge ca în toamnă să plătim poate 70.ooo de lei vechi pe metru cub sau mai mult, asta dacă nu vom ajunge să ne spălăm iar în lighean, cu apă de la fântână, ca acum 60 de ani.


PS: AŞTEPTĂM SĂ VENIŢI CU DATE CONCRETE DESPRE NEREGULILE DE LA COMPANIA DE APĂ DIN CALAFAT.

23 mai, 2011

Un tânăr de 31 de ani din Galicea Mare a murit la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova. Medicii reclamaţi vor fi supuşi unei anchete



Pe numele medicilor Lucian Ioncică, Mihai Olteanu, şi a mai multor asistente medicale au fost astăzi depuse plângeri la Colegiul Medicilor, Parchet şi Ordinul Asistenţilor Medicali şi Moaşelor din România, filiala Dolj. Familia lui Sorin Ovidiu Frăţilă, de 31 de ani, care în urmă cu două săptămâni a decedat după ce a fost tratat de TBC la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, a depus astăzi plângeri la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, Colegiul Medicilor şi Ordinul Asistenţilor Medicali şi a Moaşelor din România, filiala Dolj, împotriva medicului Lucian Ioncică, medicul curant al tânărului care a murit, a doctorului Mihai Olteanu, medicul de gardă, şi a mai multor asistente medicale de gardă.


„Nu a fost luat în seamă”


Familia susţine că Sorin Ovidiu a murit din cauză că medicul Ioncică i-ar fi pus diagnosticul greşit şi că l-ar fi tratat de tuberculoză, deşi acesta suferea de bronhopneumonie. „Pe 1 aprilie, când am ajuns la spital, doctorul ne-a zis că Sorin are TBC şi i-a dat antibiotice pentru această boală. După câteva zile, fratele meu era schimbat, îngălbenise, abia mai putea să mănânce, răsufla greu, de parcă trăgea să moară. I-a spus doctorului că îi e rău dar nu a fost luat în seamă, nu i-a fost schimbat tratamentul”, a spus Cristina Ţucă, sora tânărului. „Acest bolnav mergea foarte bine sub tratament. Sunt şocat” a fost singura declaraţie a medicului acuzat, dată în urmă cu o săptămână. Medicul Lucian Ioncică a fost manager şi director adjunct al instituţiei. "Cei care au fost de gardă nu au intervenit imediat ce li s-a cerut ajutorul", a adăugat Cristina Ţucă. Medicul Mihai Olteanu a spus că nu face declaraţii despre acest caz.


Anchetă internă la spital


Sorin Ovidiu Frăţilă (foto sus), de 31 de ani, din Galicea Mare, a fost internat la 1 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase, fiind diagnosticat cu tuberculoză. După o lună şi jumătate de spitalizare, tânărului i s-a făcut rău şi a fost transportat cu SMURD-ul la Spitalul Judeţean de Urgenţă. A murit în Secţia de Terapie Intensivă, medicii de aici spunând că starea sa era prea gravă şi că nu l-au putut salva. Specialiştii au scris pe certificatul de deces că moartea lui Sorin a fost cauzată de bronhopneumonie. Familia a depus o sesizare conducerii spitalulul, cerând să se afle vinovaţii pentru moartea tânărului. Managerul unităţii, medicul Iulian Diaconescu a declanşat o anchetă internă însă a refuzat să dea un punct de vedere cu privire la acest caz. "Datele în legătură cu diagnosticul, tratamentul şi evoluţia bolnavului intră sub incidenţa legii dreptului pacientului nr. 46/2003 şi au caracter de confidenţialitate. In consecinţă, aceste date nu pot fi făcute publice"


sursa; Adevarul de Seara

18 mai, 2011

Prima fază a Apocalipsei la Calafat.Scara mov de la fosta Bibliotecă Municipală...urâciunea pustiirii. Prima scară "manelistă"din România.



Pe 6 mai în prima zi de manifestări în Calafat, nu ştim care artist a hotărât să spoiască în mov scara fostei Biblioteci Municipale. Chiar dacă acolo şi-a stabilit sediul Partidul Poporului având în siglă culoarea mov totuşi s-a depăşit măsura bunului simţ fără a mai vorbi de partea estetică sau cromatică. Vorbim de un kitsch ordinar , mai rău ca verandele date cu verde pe la ţară sau ca pagotele ţiganilor din Romaneşti. Se poate numi pe bună dreptate prima scară a maneliştilor de unde Salam sau Copilul Minune ar fi încântaţi să-şi lanseze noile albume. Lăsând gluma la o parte ,facem un apel către arhitectul Primăriei sau responsabilului cu partea urbanistică pentru a se reveni la minimul de bun gust sau bun simţ. Mai mult decât atât scara a fost spoită fără a fi în prealabil reparată iar de culoare nu mai vorbim, mai ales că nu are nimic de-a face cu restul clădirii care a reprezentat cândva un centru de cultură. Este urât, jenant şi sfidător de aceea noi cei de la ACTUALITATEA CALAFETEANĂ cerem ca această aberaţie cromatică să dispară din centrul Calafatului.

17 mai, 2011

A revenit ziarul online "ADEVĂRUL DE CALAFAT"



Salutăm redeschiderea ziarului online ADEVĂRUL DE CALAFAT, care a fost supus unui atac informatic cu 8 zile în urmă. Prin eforturile administartorului parola a fost recuperată iar ziarul poate fi citit din nou la adresa: http://adevaruldecalafat.blogspot.com/.

CONFERINŢA DE TOAMNĂ A PREOŢILOR DIN PROTOPOPIATUL BĂILEŞTI S-A ŢINUT LA MĂNĂSTIREA MAGLAVIT


Luni, 16 mai, a avut loc la Mănăstirea Maglavit Conferinţa de Toamnă a preoţilor din Protopopiatul Băileşti. Tema conferinţei a fost „Taina Sfântului Botez” ,prezentată de părintele Adrian Colină de la Parohia Maglavit, la care au participat peste 80 de preoţi din Calafat, Poiana Mare, Basarabi, Ciupecenii Vechi şi Noi, Golenţi, Desa, Pisc, Cetate, Maglavit etc. Începând cu ora 07.30 s-a oficiat Sfânta Liturghie de către Părintele Protoiereu Pîrvu Cornel împreună cu un sobor de preoţi. Lucrările conferinţei au început la ora 10.30 , fiind prezentată în prima parte lucrarea preotului conferenţiar urmând ca în a doua parte să fie puse o serie de întrebări pe tema botezului. În concepţia creştină conform învăţăturii biblice, botezul este prima uşa care ni se dechide către cer, fiind primul pas în drumul către mântuire. Cel botezat devine prin această taină fiu al Bisericii , având bucuria de primi prin credinţă toate darurile duhovniceşti împărtăşite de Hristos .

16 mai, 2011

După modelul Covei, doi tineri din Calafat au tras bani cu carduri false.


Laurenţiu Roşu, de 24 de ani, şi Yassir Elkhawad, de 22 de ani, ambii din Calafat, au fost săltaţi sâmbătă de poliţişti în timp ce demontau dispozitivele artizanale de copiere a datelor cardurilor şi de înregistrare video a codurilor PIN de pe două ATM-uri din Capitală.În autoturismul cu care cei doi, oamenii legii au găsit dispozitive de fraudare a cardurilor şi diverse instrumente pentru montarea şi demontarea dispozitivelor artizanale pe bancomate. Laurenţiu Roşu, de 24 de ani, şi Yassir Elkhawad, s-au cazat la un hotel din Bucureşti vineri, pe 6 mai, iar în dimineaţa zilei de sâmbătă au montat dispozitivele pe cele două bancomate. Când s-au întors să le ridice, doljenii au fost luaţi pe sus şi duşi în arest. Tribunalul Bucureşti a emis pe numele lor mandate de arestare pentru 29 de zile.


Covei fotografiat de 38 de ori în timp ce „trăgea“ cu cardul


Procurorii DIICOT deţin imagini cu beizadeaua Iustin Covei in timp ce scotea fraudulos bani din bancomate. A mers chiar lângă un bancomat din Bucureşti de unde a tras cu cardul. Poreclit „Pralea" sau „Copilu'", Iustin Covei are o adevarată „colecţie" de dosare penale, fiind anchetat pentru prima dată cand avea doar 16 ani.


Iustiv Covei a fost arestat pe data de 16 septembrie 2009

Covei este cercetat în stare de libertate pentru clonare de carduri


Gruparea condusă de Covei jr. a adus prejudicii de milioane de euro în mai multe state din Europa, dar şi în Australia şi în Iordania. Alături de alte 15 persoane, Iustin a fost arestat la 18 septembrie 2009, iar luni au fost trimişi în judecată. În acest moment fiul „penal “, al judecătorului Covei este cercetat în stare de libertate.

12 mai, 2011

Alertă pe drumul Calafat-Craiova. Segmentul de drum Calafat-Golenţi a fost astăzi un calvar pentru şoferi.


Au început lucrările de plombare a drumului european Calafat-Craiova care arată deplorabil în ultima perioadă. Durerea este că pe porţiunea Calafat-Golenţi marii drumari, slugile marilor şpăgari, au făcut cel puţin în prima zi o asfaltare autentică, după ureche, fără semnalizare, fără dirijare pe o singură bandă chiar dacă porţiuni de 10-15 m au fost decopertate haotic făcând ca efectiv să nu ai pe unde să treci. Facem un apel de data aceasta către şoferi, să fie foarte atenţi în această perioadă mai ales că nu se ţine cont de nici o regulă de circulaţie pe aceste sectoare de drum, unde oricând poţi să ai surpriza de a da într-o groapă frumos realizată de băieţii experimentaţi de la asfaltare.

10 mai, 2011

Ziarul online“Adevărul de Calafat ” s-a închis.



De două zile ziarul online Adevărul de Calafat nu mai apare pe internet. Nu ştim care sunt motivele care au stat la baza acestei decizii, însă dispariţie unui canal media aduce un minus de informare pentru opinia publică. Ziarul catalogat ca un aliat al opoziţie locale adică al PDL-ului , şi o contraofensivă împotriva noii structuri politice din Consiliul Local Calafat, PSD-PNL-PC-PRM, a avut unele articole incendiare care au făcut tema unor discuţii şi comentarii destul de aprinse şi acide. O situaţie normală, firească pentru un sistem democratic , mai ales că presa este numită “câinele de pază al democraţiei” Nu salutăm această decizie ,sperăm temporară, a celor de la Adevărul de Calafat, de a închide ziarul, însă le aparţine , iar din punct de vedere democratic nu ne rămâne decât să le respectatăm şi le acceptatăm decizia finală.

06 mai, 2011

Moaştele a patru sfinţi la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Calafat


Biserica de la piaţă va primi Duminică moaştele a patru sfinţii cinstiţi de Biserica Ortodoxă. Credincioşii prezenţi la slujba de sfinţire şi la Sfânta Liturghie oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, vor putea să aducă rugăciuni la moaştele Sfîntului Nifon, Sfintei Tatiana şi a Sfinţilor Serghie şi Vah. Moaştele care vor rămâne până seara în Biserică, vor fi un prilej de bucurie şi de împlinire duhovnicească pentru toţi credincioşii care vor aduce rugăciuni şi se vor atinge cu credinţă de trupurile neputrezite ale sfinţilor. Sunt aşteptaţi peste o mie de creştini la acest eveniment spiritual deosebit ,unic şi care va semna o filă importantă pentru spiritualitatea locală.