28 aprilie, 2011

S-a deschis sezonul de pescuit pe Bulevardul H.C.C. din Calafat. Balta din faţa Liceului Independenţa



Toţi calafetenii au văzut balta fără peşte din faţa Liceului Independenţa, de pe Bulevardul H.C.C. , care de ani de zile nu poate fi astupată de nicio administraţie locală. O situaţie similară a fost şi cu gropile din faţa cimitirului , astupate după ani buni de aşteptare. Porţiunea dintre Liceul Independenţa şi şoseaua de centură pare a fi desprinsă dintr-o peliculă cinematografică unde se evocă momentele apocalipsei. Regizorii din Calafat care au făcut posibilă această imagine urâtă sunt dezinteresul, indiferenţa şi nepăsarea...,metehne autentic româneşti şi locale. Mergând pe varianta „las că merge şi aşa”,am ajuns să nu putem să mai mergem pe unele străzi din Calafat. Problema este mult mai complicată cu gâldăul din faţa liceului care riscă să se mărească. Va trebui peste doi sau trei ani să introducem balta în circuitul pescuitului sportiv auto sau liceal , elevii liceului Independenţa având posibilitatea ca în pauzele dintre cursuri să arunce acolo o lansetă chiar două, ca în pauza mare dacă pică ceva să pună şi de un grătar cu peşte proaspăt, bineînţeles.

Lăsând totuşi gluma la o parte, atragem atenţia factorilor responsabili că timpul a expirat, iar acea denivelare transformată în baltă şi groapă de gunoi, trebuie să dispară în cel mai scurt timp împreună cu celelalte gropi surori care tulbură liniştea celor trei răsculaţi Horia, Cloşca şi Crişan.

27 aprilie, 2011

Se redeschide HOTEL AMFITEATRU din Calafat


Hotelul Amfiteatru se afla in Municipiul Calafat, la o distanta de aproximativ 80 km de Craiova, pe coridorul de transport european E79 . Este asezat in centrul orasului, aproape de portul si la aproximativ 5 minute de mers pe jos pana la malul Dunarii, pe partea cealalta a fluviului aflandu-se cetatea istorica a Vidinului. Orasul va deveni in curand cap de pod pentru Podul Vidin –Calafat peste Dunare, transformandu-se astfel in principala poarta rutiera si feroviara ce va lega Romania de Europa de Sud.



Astăzi, 28 aprilie 2011, va fi redechis oficial Hotel Amfiteatru cea mai modernă construcţie din Calafat, oferind posibilitatea clienţilor fideli să se bucure din nou de serviciile de bună calitate. Hotelul este dotat cu un restaurant modern cu un salon pentru evenimente festive (nunţi, botezuri,mese festive), cu o sală de conferinţă, piscină şi fitness. Din sursele pe care le avem noua conducerea hotelului a făcut o ajustare a preţurilor viitori clienţi putându-se bucura de o cazare la patru stele cu un tarif de trei stele. În momentul de faţă o cameră poate fi închiriată cu 120 de lei pe noapte în timp ce acum un an era 180 de lei.


23 aprilie, 2011

Hristos a înviat!


"Hristos a înviat!" este salutul crestinilor, folosit de la Invierea Domnului pana la Inaltarea Sa. Raspunsul la "Hristos a înviat!" este "Adevărat a înviat!" Iar de la Înaltare pana la Rusalii, crestinii se saluta cu "Hristos S-a inaltat!", "Adevarat S-a inaltat!" In secolul trecut, Sfantul Serafim de Sarov adresa drept salut fiecarui vizitator urmatoarele cuvinte pline de viata: "Bucuria mea, Hristos a inviat!"

"Hristos a înviat!" este un salut care unora le provoaca o stare de disconfort, pentru ca le reaminteste o realitate de care ei vor sa faca abstractie.


Hristos a înviat în alte limbi:

Albaneza
Krishti Ungjall! Vertete Ungjall!
Christi Urzhal! Urtet Urzhal!

Armeana
Christos harjav i merelotz! Orhniale harutjun Christosi!
Chrisdos haryav ee merelotz. Orhnial eh harootiunn Chrisdosi.

Araba
Al Maseeh Qam! Haqqan Qam!
Al Mesiech Kam! Hakan Kam!

Copta
Pikhirstof aftonf! Khen o methni aftonf!

Engleza
Christ is Risen! In Truth He is Risen!

Etiopiana
Yasous Taustwal! Aown Tasous Tanastwal!

Finlandeza
Kristus nousi kuolleista! Totisesti nousi!

Franceza
Christ est ressuscite! En verite il est ressuscite!

Georgiana
Kriste aghsdga! Cheshmaritad aghsdga!

Germana
Christus ist Auferstanden! Wahrhaft auferstanden!
Christ ist Erstanden! Wahrlich Erstanden!

Greaca
Christos Anesti! Alithos Anesti!
Kalo Pascha! Kali Anastasi!

Ebraica
Ha Mashiyach qam! Ken hoo qam!

Indoneziana
Kristus telah Bangkit! Benar dia telah Bangkit!

Italiana
Cristo è risorto! E’ veramente risorto!

Japoneza
Harisutosu Fukkatsu! Jitsu Ni Fukkatsu!

Koreana
Kristo Gesso! Buhar ha sho Nay!

Latina
Christus resurrexit! Vere resurrexit!
Surrexit Christus! Vere!

Nigeriana
Jesu Kristi Ebiliwo! Ezia o’ Biliwo!

Norvegiana
Kristus er oppstanden. Han er sannelig opstanden.

Poloneza
Chrystus zmartwychstanaO!

Rusa
Khristos voskres! - Voistinu voskres!

Sarba
Hristos Vaskrese! Vaistinu Vaskrese!

Slavona
Christos Voskrese! Voistinu Voskrese!

Spaniola
Cristo esta resucitado! En verdad, esta resucitado!
Cristo ha resucitado. En verdad ha resucitado.

Siriaca
Meshiha qam! Bashrira qam!

Turca
Hristos diril-Di! Hakikaten diril Di!

Ukraniana
Kristos Voskres! Voistinu voskres!

21 aprilie, 2011

Supermarketul miniMAX DISCOUNT…a răsuflat încă din prima zi. Calafetenii nu s-au îngrămădit la cumpărături.




Deschiderea supermarketului de la Danubiu nu a avut impactul scontat, chiar dacă s-a făcut o promovare agresivă în ultimele 3 zile prin împărţirea de pliante cu preţuri şi promoţii de vis. Deschis cu turle şi trâmbiţe în presa locală, patronii de la miniMAX DISCOUNT au avut surpriza ca la ora 08.00, în faţa magazinului, să fie sub o sută de cumpărători sau simpli vizitatori curioşi. Intrarea în market s-a făcut fără incidente, nu cum vedem pe la televizor atunci când în oraşele mari, la inaugurarea unui centru commercial, sunt sute de oameni care dau buzna la rafturile cu promoţii. Preţurile, după unii, au fost bune, iar după alţii normale. Cumpărătorii au semnalat o atitudine sfindătoare din partea unor salariaţi. Casele de marcat au început să lucreze la capacitate maximă abia după ora 09.00, mulţi plângându-se de cozile la care au stat şi două ore. Alţii au semnalat o modificare surprinzătorare de preţ chiar din prima zi. O doamnă a afirmat că la 08.30 merele erau 3,15 lei, iar la ora prânzului crescuseră la 4,15 lei. Cam repede pentru un magazin de cartier care cormercializează produse pentru cei cu venituri reduse. Într-un market, este nevoie de seriozitate ca totul să meargă ca pe bandă, fiind în mod normal locul unde poţi să faci cumpărături variate în cel mai scurt timp. Astăzi nu a fost cazul, mărturie fiind cozile care s-au format datorită unei pene de curent, dar şi din cauza unor bâlbâieli în organizare. Ca orice minune care ţine trei zile, s-ar putea ca peste o lună sau două să bată vântul prin magazin şi nu prin rafturi ca astăzi.


PS: LA POMUL LĂUDAT SĂ NU TE DUCI CU SACUL

20 aprilie, 2011

Calafatul va avea începând de mâine primul supermarket


Mâine, 21 aprilie, se va deschide oficial primul supermarket în Calafat. Începând cu ora 08.00, calafetenii sunt aşteptaţi pentru a-şi face cumpărăturile de la miniMAX DISCOUNT , amplasat la parterul magazinului Danubiu. Noul centru comercial va avea la desfacere o gamă variată de produse alimentare la preţuri avantajoase , care cu siguranţă vor satisface întru totul cerinţele cumpărătorilor. După estimările făcute de administratorii supermarketului în prima zi vor fi peste 1500 de cumpărători. Tot mâine ,în prima zi, va debuta şi o tombolă care se va derula pe perioada 21 aprilie-20 mai 2011, unde toţi cei care vor face cumpărături cu o valoare de minim 50 de lei vor primi un talon de la casa pe care îl vor completa cu datele personale. Taloanele vor fi introduse într-o urnă din incinta supermarketului urmând ca la încheierea tombolei proprietarul talonului câştigător să fie premiat cu un autoturism Dacia Logan.

19 aprilie, 2011

Lucrările la Centrul Civic din Poiana Mare şi Biserica Sf. Arhangheli din centrul comunei se vor finaliza în 2012.



Administraţia comunei Poiana Mare a făcut şi face eforturi, chiar dacă nu a fost declarată oraş, să aibă un centru civic care să nu se deosebească de unul construit în mediul urban. În acest sens, Primarul comunei, domnul Marin Vintilă, şi Viceprimarul, Claudiu Buzatu, împreună cu Consiliul Local au făcut toate demersurile legale ca acest proiect privind zona centrală să fie demarat în toamna anului 2010. Lucrările fiind de amploare, proiectul se va încheia în anul 2012 aşa cum prevede contractul făcut cu firma executantă TCIF Craiova. Cu o valoare de 700.000 lei, acesta va reface integral parcul din faţa Bisericii Sf.Arhangheli cu alei moderne, bănci, gazon şi multe alte artificii tehnice şi estetice care vor crea o imagine plăcută comunei. Odată cu finalizarea parcului, vor fi încheiate şi lucrările exterioare la Biserica din centru, urmând ca întreaga zonă să fie amenajată special pentru a servi şi ca loc de relaxare pentru cetăţenii comunei. Pentru a avea un efect şi mai puternic se va folosi şi un sistem de iluminat special care să scoată în evidenţă anumite părţi ale parcului ca la Poiana Mare să putem vorbi de un parc modern şi civilizat, în deplină concordanţă cu normele europene. Rămâne ca la anul oficialităţile locale să taie panglica noului parc care va avea şi alte surprize.

17 aprilie, 2011

Duminica Floriilor, sarbatorita de milioane de romani


Milioane de romani sarbatoaresc astazi Floriile. Duminica Floriilor se tine cu o saptamana inainte de Pasti si este o sarbatoare cu data schimbatoare, care precede Saptamana Patimilor.


Crestinii ortodocsi si cei catolici sarbatoresc duminica, 17 aprilie, Intrarea Domnului in Ierusalim, sarbatoare cunoscuta si ca Duminica Floriilor, transmite Romanian Global News. Cu o saptamana inainte de Patimile Sale, Iisus Hristos a intrat in Ierusalim, pe un asin inconjurat de cei 12 Apostoli. Multimea, recunoscandu-L ca fiind adevaratul Mantuitor, L-a intampinat cu ramuri de finic si cantari de bucurie. Din punct de vedere liturgic, din aceasta zi incepe Saptamana Patimilor, in amintirea carora in biserici se oficiaza in fiecare seara Deniile, slujbe prin care credinciosii il petrec pe Hristos pe drumul Crucii, pana la moarte si Inviere. Duminica Floriilor este celebrata de catre credinciosi in biserici, loc in care se sfintesc crengute si ramuri de salcie ce vor fi duse apoi acasa in semn de pretuire a acestei sarbatori. Salcia sau rachita sunt considerate a fi simboluri ale regenerarii si raman pana in ziua de azi elementele esentiale ale sarbatorii Floriilor. Legenda spune ca salcia ar fi fost de ajutor Maicii Domnului in drumul ei dureros spre crucea de pe Golgota. Un alt obicei legat de salcie il reprezinta si faptul ca, la iesirea din biserica, prima grija a crestinilor era inghitirea uneia sau a mai multor flori de salcie, crezandu-se ca astfel vor fi prevenite bolile de gat si oameni vor fi usori si sanatosi ca florile. Ramurile se pun acasa sub streasina casei sau la icoane, ca metoda de vindecare a mai multor boli si boli si aparatoare a locuintei de incendii, grindina sau trasnete. Floriile sunt in traditia populara romaneasca ziua in care se incepe si scranciobul sau dulapul, obicei care tine in fiecare duminica pana la Inaltare. In ceea ce priveste vremea de la Florii, in popor se crede ca aceasta este un indice al conditiilor meteorologice din prima zi Pasti. De asemenea, in Duminica Floriilor, credinciosii care au tinut post au posibilitatea sa consume in aceasta zi preparate din peste.Denumirea populara a sarbatorii vine de la zeita romana a florilor, Flora, peste care crestinii au suprapus sarbatoarea Ziua de Florii este considerata sarbatoarea reinvierii naturii, ziua cand infloresc salciile, pomii fructiferi ,florile.. Datorita acestei semnificatii Duminica Floriilor a fost aleasa pentru a sarbatorii si “Ziua Nationala a Turismului Rural”.


CE NUME SUNT SĂRBĂTORITE


Tot in aceasta zi isi serbeaza onomastica cei care au nume de flori.Aproape 1,5 milioane de romani, dintre care peste 850.000 sunt femei, isi serbeaza onomastica de Florii. Potrivit statisticilor Ministerului Administratiei si Internelor, 1.498.921 de persoane isi serbeaza onomastica de Sarbatoarea Intrarii Domnului in Ierusalim, cunoscuta si ca Sarbatoarea Floriilor.Dintre acestea, 857.995 sunt femei, cele mai multe purtand numele Viorica (148.896), Florentina (126.556) sau Florica (94.779). Duminica vor fi sarbatorite si femeile care poarta alte nume cu rezonante florale, cum ar fi Camelia (73.102), Margareta (54.389), Violeta (56.563), Lacramioara (30.808), Delia (29.619), Narcisa (12.755), Crina (19.263), Iris (1.755), Dalia (2.828), Anemona (789), Micsunica (626), Panseluta (441) sau Crizantema (304).De asemenea, sunt sarbatoriti si 631.926 de barbati, cei mai multi purtand numele de Florin (329.564) si Viorel (147.609), dar si Florian (55.038), Florentin (24.655), Florinel (13.771), Narcis (13.124), Bujor (1.606), Ghiocel (1.202), Florica (414) sau Crin (196).


ACTUALITATEA CALAFETEANĂ UREAZĂ LA MULŢI ANI TUTUROR CALAFETENILOR ŞI ROMÂNILOR CARE POARTĂ NUME DE FLORI.

15 aprilie, 2011

CEL MAI MARE PROIECT PE INFRASTRUCTURĂ DERULAT PÂNĂ ACUM ÎN CALAFAT. UN NUMĂR DE 13 STRĂZI VOR FI MODERNIZATE ŞI REABILITATE



Astăzi, 15 aprilie 2011, începând cu ora 09.00, a avut loc o nouă şedinţă extraordinară a Consiliului Local Calafat. Cele patru puncte puse pe ordinea de zi au fost votate în unanimitate de Consiliului Local.


Cel mai important punct de pe ordinea de zi a fost Proiectul privind studiului de fezabilitate şi investiţie care vizează MODERNIZAREA REŢELEI DE DRUMURI DE INTERES LOCAL ŞI AMENAJAREA BULEVARDULUI TUDOR VLADIMIRESCU. Proiectul, care se ridică la 8 miliarde de lei, va fi suportat în totalitate de MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI TURISMULUI. Studiul a fost întocmit de S.C. Grup Primacons S.R.L, care a primit în şedinţa de astăzi şi votul Consiliului Local Calafat, după ce în prealabil a fost validat şi de comisia tehnico-economică.

Obiectivele acestui studiu sunt:

- reabilitarea a 155.662,7 mp de carosabil

- realizarea unui proiect integrat care să asigure buna desfăşurare a circulaţiei în zonă.

Un alt punct important pe ordinea de zi a fost predarea în administrarea MINISTERULUI DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI TURISMULUI a unor drumuri din Municipiul Calafat, pentru a putea fi reabilitate în cadrul acestui proiect. Proiect aprobat vizează 13 străzi care vor beneficia de modernizare şi reabilitare:

- B-dul Tudor Vladimirescu- de la Centrul Civic până la Pod, Lungime= 1350ml, Suprafaţă= 32185,9 mp

- Strada A.I. Cuza: L= 2238 metri liniari, Suprafaţă=22435 mp

- B-dul H.C.C : Lungime= 2404 ml, Suprafaţă= 39454 mp

- Strada 1907: L=1599 ml, S=13762 mp

- Strada Cobuz: L= 1347ml, S=14785mp

- Strada 1 Mai: L=2372ml, S= 23305mp

- Starda Jiului: L=189,87ml, S= 1688,5mp

- Strada Nicolae Bălcescu: L=190,75ml, S= 1627,8 mp

- Starda Gheorghe Doja: L=194,92ml, S=1384 mp

- Strada 22 Decembrie: L=198,22ml , S=1413,2 mp

- Strada 1 Decembrie: L= 193,86 ml, S=1431,1 mp

- Strada Constantin Stere: L=202,12ml , S=1500,30mp

- Strada Teilor: L= 202,6, S=1690,30mp.


Acestea sunt străzile care urmează să intre într-o primă fază într-un proces amplu de reabilitare şi modernizare urmând aşa cum am înţeles de la reprezentanţii Primăriei Calafat ca în câţiva ani toate străzile să fie prinse în proiecte de acest gen. Important este că proiectul va fi susţinut în totalitate de MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ŞI TURISMULUI ceea ce nu va solicita bugetul local. Dacă acest proiect se va realiza, va fi un prim pas făcut de noua majoritate a Consiliului Local Calafat , arătând chiar şi în al doisprezecelea ceas că se poate şi fără scandal.

14 aprilie, 2011

Parcare la Danubiu


Pe 21 aprilie, se va inaugura în Calafat, la parterul magazinului Danubiu, un supermarket din lanţul de magazine MIC.RO al lui Dinu Patriciu.


Astăzi au început lucrările la noua parcare, construită cu scopul de a deservi supermarketul . Costurile parcării vor fi suportate în totalitate de firma MIXTA.SA, firma care gestionează complexul comercial Danubiu. Vor fi disponibile prin această nouă investiţie 12 locuri de parcare, urmând ca până săptămâna viitoare , până pe data de 19 aprilie, lucrările să fie finalizate. Pe 21 aprilie, supermarketul urmează să-şi primească primii clienţi...

12 aprilie, 2011

În Calafat...dai în gropi!


De data acesta.... la propriu, nu la figurat , mărturie fiind gropile lăsate în urmă de iarna grea dar şi de lucrările prost executate. Pe toate străzile secundare şi principale din Calafat gropile sunt la ordinea zilei. Nu ne-am propus să le fotografiem pe toate dar aşteptăm să facem un clasament al celor mai tari gropi cu care poate vom reuşi să intrăm în cartea recordurilor. Avem în momentul de faţă o şansă reală de a fi în topul celor mai tari municipii la secţiunea gropi. Primul loc la acest capitol ne aparţine cu siguranţă, iar pentru a înţelege mai bine acest aspect am adăugat o poză de la intersecţia bulevardului H.C.C. cu şoseaua de centură. Toţi calafetenii cunosc aceste gropi dar mai ales maşinile lor. Cu toate acestea încă nu se face nimic. Vorbim de intrarea în Calafat şi această situaţie nu ne avantajează deloc, nu ne onorează ca municipiu. Am aflat în urmă cu 3 săptămâni că au fost achiziţionate 6 tone de bitum instant pentru aceste gropi. Cu toate acestea în zona Liceului Independenţa nu s-a astupat nicio groapă. Amintim aici, dacă mai este nevoie, că şi porţiunea de bulevard dintre Liceul Independenţa şi şoseaua de centură este la fel de afectată. Cerem autorităţilor să facă tot posibilul ca măcar aceste bulevarde şi străzi principale să fie aduse pe linia de plutire.

08 aprilie, 2011

Alertă la Şcoala Nr. 2 Calafat…ZBOARĂ ACOPERIŞUL. Profesorii au intrat pe uşa elevilor de frica ţiglelor.



Părinţii care astăzi şi-au luat copii de la Şcoala Nr.2 (şcoala de la piaţă) au avut surpriza neplăcută de a citi un anunţ pus pe uşa de la intrarea rezervată cadrelor didactice care sună în felul următor NU INTRAŢI!!! CAD ŢIGLE!. Ne aşteptam să scrie Bine aţi venit!şi în loc de ţigle să cadă diplome şi rezultate pentru bucuria părinţilor, dar în niciun caz ţigle. Este comic dar mai ales tragic ca într-o şcoală unde s-au investit miliarde să aflăm că în iarna trecută curgea apa prin acoperiş iar acum ţiglele aşteaptă să zbore. Trebuia mai degrabă, în loc să se pună tavanele false care s-au demonstrat a fi cu adevărat false, să se refacă acoperişul, pentru siguranţa elevilor şi nu numai. Oricum, acel afiş nu fereşte pe nimeni de un posibil accident, ţinând cont că acelaşi lucru se poate întâmpla şi la intrarea elevilor , că doar ţiglele nu sunt ca membrii de partid să zboare acolo unde trebuie. Problema este că noi aşteptăm tot timpul până apare o victimă ca apoi să luăm măsuri. Nu mai vorbim de intrarea elevilor care este mizerabilă ca şi lambriurile neterminate din clase şi după holuri. Lucrări clar au fost făcute în bătaie de joc, în urma cărora unii s-au ales cu bani frumoşi. Amintim totodată că grinzile vechi pe care sunt montate tavanele false la un cutremur vor ceda primele , cerem INSISTENT o expertiză în acest sens.

PS. ATENŢIE CAD ŢIGLE , PĂCAT CĂ NU CAD ŞI CAPETE


DE ASTĂZI PĂRINŢII ŞI COPII SUNT OBLIGAŢI LA INTRAREA ÎN ŞCOALĂ SĂ POARTE CĂŞTI DE PROTECŢIE!

07 aprilie, 2011

ACTUALITATEA CALAFETEANĂ a răspuns nemulţumirii cetăţenilor din Calafat. Au dispărut numerele de maşină scrise abuziv pe locurile de parcare


După ce ACTUALITATEA CALAFETEANĂ a sesizat nereguli în legătură cu parcarea din Mogador , administraţia locală a luat măsuri în conformitate cu legea. În acest sens amintim că în urmă cu două zile ne-am exprimat dezacordul în legătură cu personalizarea parcărilor (inscripţionarea numerelor de maşină ale unor propietari pe respectivele locuri de parcare). Gestul celor care au făcut acest lucru s-a demonstrat a fi unul abuziz sau copilăresc, deoarece o parcare nu poate fi marcată cu numărul de înmatriculare al unei maşini dacă proprietarul nu a încheiat un contract de închiriere cu Primăria, contra cost. Cu o zi în urmă au fost acoperite numerele de maşini inscripţionate pe o parte din locurile de parcare situaţia revenind la normal. Ne bucurăm că semnalul trimis de ziarul nostru a fost receptat şi promitem că vom fi tot timpul atenţi la eventualele abuzuri sau nereguli.

FACEM UN APEL CĂTRE TOŢII CETĂŢENII DIN CALAFAT DACĂ AU DATE DESPRE NEREGULI SAU ABUZURI FĂCUTE DE ORGANELE DE CONDUCERE LOCALE SĂ NE CONTACTEZE LA NUMĂRUL DE TELEFON 0767.464.894

04 aprilie, 2011

Parcările din Calafat nasc discuţii



În această zi, am primit la redacţie un telefon din partea unui cetăţean care ne- a semnalat că nu este de acord cu marcarea parcărilor cu numerele de maşină ale anumitor locatari. Nu este normal ca într-o parcare publică să afişezi numărul maşinii ca şi cum ar fi închiriată...ne-a declarat domnul care a dorit să rămână anonim. Sunt parcări la fel în oraşele mari, dar cei care le marchează au acceptul administraţiei în baza unui act din care rezultă că au plătit acea parcare. Cum la noi nu este cazul, atunci de ce le personalizăm ?

Piscină şi parc la Hotel Pnoramic Calafat



Cu două săptămâni în urmă au început lucrările la piscina din incinta Hotelului Panoramic. În această dimineaţă Actualitatea Calafeteană s- a deplasat pentru a lua datele şi a face poze la noul amplasament. Din datele tehnice am înţeles că piscina va avea o lungime de 8,5 m şi o lăţime de 4,5 cu o adâncime de 1,60 m. Lucrările vor fi finalizate în aproximativ două luni. Pentru a fi mai atractiv hotelul va avea şi un parc frumos amenajat care va servi ca mod de relaxare pentru clienţii hotelului. Managerul hotelui doreşte ca hotelul să aibă o dotare care să satisfacă viitorii clienţi.

02 aprilie, 2011

ACTUALITATEA CALAFETEANĂ A APĂRUT ÎN FORMĂ SCRISĂ


ÎN PREMIERĂ ÎN CALAFAT A APĂRUT ŞI ÎN FORMĂ TIPĂRITĂ "ACTUALITATEA CALAFETEANĂ". ZIARUL ÎŞI PROPUNE SĂ RELATEZE CÂT MAI CURAT ŞI CONCRET PROBLEMELE CALAFATULUI. ASTĂZI ÎN CALAFAT ZIARUL LUNAR SAU CHIAR BILUNAR PE VIITOR A FOST DISTRIBUIT LA TOATE MAGAZINELE ŞI ÎN CENTRUL ORAŞULUI. LUNI VA AVEA LOC A DOUA PARTE A DISTRIBUŢIEI LA TOATE INSTITUŢIILE PUBLICE DIN ORAŞ(ŞCOLI, SPITALE, PRIMĂRIE, FISC ETC) TIRAJUL ZIARULUI ESTE DE 3000 DE EXEMPLARE ÎN PRIMA FAZĂ URMÂND SĂ AJUNGEM PÂNĂ LA SFÂRŞITUL ANULUI LA 7000. SE DISTRIBUIE ŞI LA GOLENŢI, BASARABI,CIUPERCENIII VECHI ŞI NOI, POIANA MARE. MAI MULTE INFORMAŢII ÎN EDIŢIA TIPĂRITĂ .

Chopperul de Calafat



Termenul de chopper sau motocilist pasionat de motoare unicat a început să fie vehiculat mult mai des la noi după 1989. În statele Occidentale, mai ales în America, există cluburi unde motociliştii îşi dau întâlnire pentru a-şi împărtăşi experinţele acestei pasiunii. Aici adrenalina şi curajul sunt cele două elemente esenţiale pe care un chopper trebuie să fie capabil să le stăpânească. În Calafat, Dan Sorin, primul chopper declarat, ne-a împărtăşit câte ceva despre ce înseamnă să fii tu şi motorul cu mulţi cai putere. Pentru Sorin această atracţie către coarne şi nu către volan a început încă din anii copilăriei de la cursieră, mobra hoinar şi în 2011 Chopper. Întrebat ce simte atunci când porneşte motorul Sorin ne-a declarat: „o senzaţie de libertate, de evadare din lumea asta extrem de încordată, un zbor. Devii un tot cu motorul pe care îl simţi aproape de tine ca şi cum ar fi parte din tine, este ceva extraordinar chiar şi la vârsta de 50 de ani nu este ceva exchibiţionist, ci doar o pasiune ca oricare alte, care, dacă ştii cum să o controlezi, îţi dă chiar un echilibru”. În momentul realizării reportajului, chopperul avea chiar în curtea casei câţiva prieteni din Craiova, unul dintre ei pe nume Silviu venit chiar cu un aparat de reglare a carburatorului. În fiecare primăvară, ne adunăm pentru a ne pregăti motoarele, le controlom, le facem anumite reglaje ca apoi să le punem la muncă. Mai mult decât atât şi fiul lui Dan, Sebastian şi acesta la fel pasionat de motoare ne-a declarat că abia aşteaptă să împlinească 18 ani pentru a fi cu motorul în urma tatălui. Cu toate acestea Calafatul rămâne un oraş mic unde ideea înfiinţării unui club al Chopperilor este undeva departe. Totuşi credem că această scânteie a fost aprinsă şi oricând poate deveni un foc.

Faleza Dunării trebuie refăcută



Parcarea situată la circa 50 de metri de izvorul Baba Lupa este în momentul de faţă puternic afectată, datorită condiţiilor meteo nefavorabile din ultima perioadă. Problema este mult mai complicată, deoarece drumul care duce către plajă poate avea aceeaşi soartă dacă nu va fi consolidat în cel mai scurt timp. Surpările de teren din această zonă sunt de la an la an mai accentuate. Zona Debarcaderului, care pentru Calafat a reprezentat şi reprezintă un spaţiu de relaxare, va trebui să fie încet, încet refăcută şi acolo unde este nevoie consolidată. Nu trebuie să uităm nici platforma monumentului Independenţei unde se pot observa mult mai uşor alunecările de teren. Este nevoie ca şi aici să se facă urgent investiţii, mai ales că anul trecut Ciuperca de la Debarcader a fost spulberată de vânt. Sunt locuri de care calafetenii sunt legaţi şi de care ar dori să se bucure mereu.

Fântâna minunată de la Calafat



Majoritatea calafetenilor cunosc fântâna de la intersecţia străzilor 1 Mai şi Carpaţi care pare ceva neobişnuit şi în acelaşi timp interesant ca în secolul XXI să ai o fântână în mijlocul drumului. O fi ea mişto făcută cu tablă şi cornier, dar parcă unui oraş transfrontalier, care se vrea European, nu-i stă bine deloc cu aşa ceva, o minune care trebuie să dispară. Facem un apel la factorii responsabili să ia măsurile care se impun mai ales că, pe lângă partea inestetică, amplasamentul fântânii nesemnalizată poate fi un pericol pentru şoferii care se aşteaptă să le sară în faţă orice, dar nu o fântână.

Pescarii sportivi din Calafat au cele mai ieftine permise



Asociaţia ECOPESCAR CALAFAT înfiinţată în 2004 ofera în fiecare an cele mai ieftine permise pentru pescuit sportiv/recreativ din ţară! Pentru PENSIONARI permisul este gratuit.

ELEVI : 10 Lei

MEMBRII ASOCIATIEI : 30 Lei

Cotizatie Asociatie : 10 Lei

În acest an, 2011, AMPA a emis către asociaţie autorizaţie de pescuit sportiv recreativ valabilă 5 ani ; membrii asociatiei ( aproximativ 1600 ) se vor putea recrea în curând pe malul bălţii "Ţuţuroaie" , deoarece conducerea spera să acceseze fonduri europene pentru amenajarea acesteia.

Adresa la care ne puteţi contacta este Bulevardul Tudor Vladimirescu Nr. 117, peste drum de unitatea de Pompieri Calafat.

Tel: 0763.603.729

0761.635.846

PRESEDINTE VICEPRESEDINTE

ing. Dan Sorin ing. Ciobanu Lucian