05 octombrie, 2010

Cimitirul din Calafat are gropi şi pe şoseaua de centură





Poate din lipsă de spaţiu sau de orientare cimitirul din Municipiul Calafat a sărit gardul până-n mijlocul drumului pe şoseaua de centură a Calafatului. Autorităţile locale nu prea au ochi pentru periferie cu toate că pe centura de la nuci sunt plasate câteva depozite şi o serie de firme care aduc bani bugetului local. După fiecare sezon rece unde sunt în abundenţă precipitaţii ,răsare câte o gropiţă pe care nimeni nu o simte mai bine decât genţile maşinilor care au nenorocul de a trece pe acolo, dar şi buzunarele şoferilor neinspiraţi. Intrarea într-o localitate este oglinda administraţiei locale, iar în Calafat pe unde-ai vrea să intri este ceva apocaliptic, buiază, gunoaie şi multă, multă, multă politică şi...indiferenţă.

Propunem totuşi, noi, cei de la Actualitatea Calafeteană, să se astupe gropile din faţa cimitirului ca nu cumva pe perioada iernii când se întuneca mai devreme să dea popa cu cădelniţa deasupra gropilor din şosea care după încă o iarnă vor putea fi prinse în circuitul turistic european ca lacuri de acumulare sau pentru a aduce profit ca locuri de veci.

O discuţie între două bătrâne: Unde ai fată gropi la drum ca boierii? R:Nuuu..., chiar în drum, că aşa mi-au dat voie consilierii.

MORTUSIS

Un comentariu:

  1. N-ar fi rau ca si-asa drumul e plin de gropi, mai bine sa se extinda cimitirul ca acum cu preturile si saracia asta este nevoie de gropi.

    RăspundețiȘtergere